•  Persoonlijke uitvaartorganisatie
  •  Van vervoer tot drukwerk
  •  Inspelen op uw wensen
  •  5/5 - 13 beoordelingen
logo manning
logo manning

Veelgestelde vragen

Wat kost een uitvaart bij Manning Uitvaartzorg?
We krijgen vaak de vraag wat een uitvaart kost, een goede vraag. Je wilt duidelijkheid hebben en geen verrassingen achteraf. Wij zijn altijd duidelijk over de kosten. We kunnen dan ook niet zomaar een bedrag noemen. De variatie in uitvaarten is groot. Bij een sober afscheid thuis hoort een ander financieel plaatje dan bij een uitbundige samenkomst in het uitvaartcentrum. Een begrafenis met 30-jaar grafrecht is duurder dan een sobere crematie in het crematorium.

De kosten hangen af van de keuzes die u maakt, daarom willen we graag met u in gesprek; vragen stellen en voorbeelden geven. Daarna ontvangt u van ons een heldere begroting, gebaseerd op uw verhaal en uw wensen. Wij zetten alles overzichtelijk op papier. Daarbij houden we ook rekening met uw uitvaartverzekering. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Wij geven u duidelijkheid: de hoogte van de factuur is nooit een verrassing achteraf.

We bieden voor ieder budget een uitvaart. Neem hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons op.
Neem vrijblijvend contact op
Ik heb een uitvaartverzekering, kan ik dan ook bij Manning Uitvaartzorg terecht?
Wel of niet verzekerd, u kunt ons altijd direct bellen. Veel mensen hebben een uitvaartverzekering, meestal bij Dela, Ardanta, Reaal of elders. De uitkering van de verzekering regelen wij, u heeft er geen omkijken naar.

Wij werken samen met alle verzekeringsmaatschappijen en zorgen voor een liefdevol afscheid. Ook wanneer u lid bent van de plaatselijke vereniging kunt u gebruik maken van onze diensten.
Neem vrijblijvend contact op
Is een crematie duurder dan begraven?
Over het algemeen is cremeren goedkoper dan begraven. De kosten van een crematie bestaan uit de technische crematie en de huur van een afscheidsruimte. Een begrafenis kan duurder uitvallen, omdat je te maken hebt met grafkosten. Deze grafkosten verschillen per gemeente en kunnen soms oplopen tot enkele duizenden euro’s. Daarnaast heb je bij een begrafenis te maken met de kosten van een grafmonument.
Wanneer moet de uitvaart plaatsvinden?
In de wet op de lijkbezorging staat beschreven dat de crematie of de begrafenis niet binnen 36 uur na het overlijden mag plaatsvinden en uiterlijk plaats moet vinden op de zesde werkdag na overlijden.
Wat moet ik doen als iemand overlijdt?
In eerste instantie belt u dan de huisarts. Het maakt niet uit op welk tijdstip, u kunt hem of haar altijd bellen. De huisarts komt zo snel mogelijk om de dood vast te stellen en maakt een officiële verklaring van overlijden. Daarna kunt u contact opnemen met de uitvaartverzorger, wij zijn 24/7 te bereiken op 058 - 844 83 65
Mag ik de overledene zelf de laatste verzorging geven?
Ja, u mag zelf de laatste verzorging geven. Als u dit liever niet zelf doet, doen wij dit voor u, uiteraard kunnen we ook samen met u de verzorging doen.
Kan ik de overledene ook thuis opbaren?
Uiteraard kan dit. Een thuisopbaring geeft u de mogelijkheid om op uw eigen manier en in uw eigen tempo afscheid te nemen. Wij leveren een koeling en eventueel andere materialen om de kamer sfeervol aan te kleden. Dagelijks komen we langs om te controleren of de opbaring goed gaat.
Neem vrijblijvend contact op
Wie komt er als ik Manning Uitvaartzorg bel?
Wij zijn een kleinschalig bedrijf en komen altijd zelf. U heeft 1 vast aanspreekpunt tijdens de regeling en uitvoering van de uitvaart.
Bestaat er speciale uitvaartmuziek?
Ja, er is muziek die vaak tijdens een begrafenis of crematie wordt gedraaid. Maar u kunt natuurlijk ook zelf de muziek voor uw uitvaart kiezen. Ga uit van wat u mooi vindt. Regelt u de uitvaart van een dierbare, dan kunt u bedenken wat hij of zij mooi vond. Zo maakt u de uitvaart persoonlijk.

Nog een andere vraag?

Bel ons gerust op: 058 - 84 48 365  (24/7), daarnaast bent u van harte welkom voor een heerlijke kop koffie of thee. Ons kantoor bevindt zich in de Fabryk in Wergea waar u ten alle tijden terecht kan. Voordat u langskomt is het verstandig om eerst even te bellen voor een afspraak. Op die manier zijn wij op de hoogte van uw komst en kunnen wij u zo goed mogelijk helpen met het regelen van een respectvolle uitvaart.

Wat vinden klanten van Manning Uitvaartzorg

Wilfred is een ervaren uitvaartverzorger met veel oog voor detail. Hij regelt alles tot in de puntjes en zorgt er voor dat je door de moeilijke momenten heen komt. Met Wilfred ben je er van verzekerd dat de uitvaart een waardig afscheid is.

Als je een persoonlijke begeleiding wil en iemand zoekt die alles tot in de kleinste details regelt zou ik gebruik maken van Manning Uitvaartzorg.
Oswin van Baar
Wilfred hielp ons na het plotse overlijden van mijn vader op heel professionele en prettige wijze door het hele proces van de uitvaart heen. Zijn warme betrokkenheid heeft ons veel goed gedaan en ook de nazorg was uitstekend.

Ik kan Wilfred van harte aanbevelen: met hem erbij weet je zeker dat alles goed geregeld wordt en dat er ruimte is voor ieders wensen in zo'n moeilijke tijd.
Nienke Verschuur
Zeer professioneel en persoonlijk zo zou ik Manning Uitvaartzorg omschrijven. Er wordt goed geluisterd naar de wensen van de familie, er wordt meegedacht en hierdoor krijg je een afscheid waar je met een goed gevoel op terug kan kijken.

Wilfred zijn passie en perfectionisme zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld. Ik zou Manning Uitvaartzorg van harte aanbevelen.
Diane Anema
google reviews
icon
Advies nodig? Wij zijn altijd 
24/7 bereikbaar
Bel  058 - 84 48 365 
U  wilt direct duidelijkheid hebben en geen verrassingen achteraf
Vraag een offerte aan
Wij komen ook graag bij u langs om de wensen te bespreken
Plan een kenningsmakingsgesprek

Contactgegevens

Bezoekadres:
Manning Uitvaartzorg
Leeuwarderweg 44
9005 NG Wergea

Neem contact met ons op

Contact
leander
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram